Bang om te falen. Bewijsdrang. Gebrek aan aandacht.

Het is heel normaal dat een jongere zich soms onzeker voelt. Ze denken respect te krijgen door crimineel gedrag en zijn onzeker over wie hij is of zou willen worden. Ook geldproblemen, teleurstelling, groepsdruk en bewijsdrang of simpelweg gebrek aan aandacht van thuis kan jongeren onzeker maken. En de coronatijd heeft hier misschien nog wel een schepje bovenop gedaan.

Vaak ontbreekt het deze jongeren aan een degelijk sociaal netwerk dat steun biedt. Toch hebben ze extra zorg en begeleiding nodig. Daar heeft iedereen recht op. Want wanneer dit gedrag voor problemen gaat zorgen, kan dit ernstige gevolgen hebben die niet meer terug te draaien zijn.

Positief gedrag stimuleren vanuit gelijkwaardigheid

Onze trainingen zijn gericht op positief gedrag vanuit gelijkwaardigheid. Niet ‘naast elkaar’ maar ‘met elkaar’ leven. Wanneer je handelt vanuit een gelijkwaardigheid, geef je elkaar feedback en mag je kritisch op elkaar zijn.

Wat net zo belangrijk is, is dat trainen ook leuk is. Onze groepstrainingen hebben daarom altijd een sportief karakter en zijn gebaseerd op leren van ervaringen. We gaan uit van de belevingswereld en gedrag van de jongeren en gebruiken situaties uit hun dagelijkse leven.

In een veilige omgeving behandelen we concrete onderwerpen waar ze mee worstelen en prikkelen we ze met vragen als:

  • Hoe neem je verantwoordelijkheid voor je eigen handelen?
  • Wie wil jij over 5 jaar zijn?

Dapowerkt. Echt.

Onze trainingen zorgen ervoor dat jongeren hun eigen identiteit ontwikkelen op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Zo behandelen we bijvoorbeeld ook de invloed van straatcultuur en welke verantwoordelijkheid jongeren daar zelf in kunnen nemen waardoor het woord ‘respect’ een hele andere betekenis krijgt.

Uit ervaring maar ook uit wat we terugkrijgen van jongeren, weten we dat onze aanpak werkt. We spreken hun taal en begrijpen waar ze vandaan komen. De jongeren ervaren dat ze er niet alleen voor staan en hebben plezier tijdens de training. Tegelijkertijd worden ze uitgedaagd om na te denken over hun rol in de groep en in de maatschappij. Ze ontdekken wat hun talenten zijn en wat ze ermee kunnen. Hierdoor begrijpen ze hun eigen gedrag, maar ook hun frustraties beter en dat helpt ze om hun eigen keuzes te maken.

Wat doen we

Een training bestaat meestal uit een serie bijeenkomsten waarbij steeds een ander thema centraal staat. We behandelen onderwerpen als: grenzen, mindset, identiteit, doorzettingsvermogen, grensoverschrijdend gedrag of organiseren. Door de jongeren actief te betrekken, groeit hun zelfvertrouwen en beseffen ze dat ze zelf de lead hebben als het gaat om hun kwaliteiten en drijfveren.

Onze trainers:

  • Spreken de taal van de jongeren en worden gezien als rolmodel;

  • Werken vanuit hun eigen unieke kwaliteiten;

  • Zijn pedagogisch opgeleid, getraind als sportbegeleiders en geschoolde straatcoaches;

  • Voelen de essentie om jongeren te motiveren en begeleiden, gevoed door eigen ervaring;

  • Kiezen altijd voor een sportieve insteek;

Bij het ontwikkelen van een training kijken we naar je doelen en wensen en wat praktisch haalbaar is. Daarom zijn onze voorstellen altijd maatwerk.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Neem contact op voor een oriënterend gesprek

Neem contact op

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.